-Finally-

Efter 2 månaders väntan, som faktiskt gått oerhört fort, så sitter äntligen min underbara lilla flickvän på Stockholm-Arlanda, vid gate F62, och väntar på att få gå ombord på planet mot Beijing. Där får hon uthärda 4 timmars väntan, innan hon beger sig ut på den sista resan som står mellan henne och mig, Beijing-Seoul. Samtidigt så ligger jag nu i sängen, fylld av längtan och oro, över min duktiga och modiga lilla flicka som ger sig iväg till en okänd och ny kontinent, med mig som mål. Imorgon så kommer jag gå runt i skolan och antagligen drömma mig bort, drömma mig bort ett par timmar framåt, tills klockan slår 4 och det är dags för avresa mot Incheon International Airport, för att äntligen få uppleva det scenario som jag drömt om och funderat kring konstant i flera veckor nu.
Vad underbart det ska bli. Har svårt att slappna av, är på gränsen till hyper. Alla tankar kretsar kring en enda sak, en enda händelse.
Fredag, 30/9<3

Wait, what?

Chuseok var ett välkommet break i vardagen. Kändes som att det behövdes en lite längre paus som man kunde vila upp sig på från de hektiska dagarna i veckan och det tuffa tempot i skolan. Däremot, så har verkligen de senaste veckorna flugit fram, nästan i samma tempo som skolan håller! Det börjar närma sig Oktober, och min vistelse här har redan varat i 1½ månad... Snabbt har det gått!!! Under den gångna veckan så blev det diverse utflykter, däribland en till Insadong market och Downtown, som jag skrev om förra gången! Det var rätt speciellt att gå längsmed paradgatan och passera den amerikanska ambassaden 11/9...

Dagen kan bli rätt stressig, på schemat så är både genomgång av packlista, spansk afton och div. läxor inplanerat! Ska försöka finna lite tid åt ett Skype-samtal eller två till ett par kära kamrater hemma i Sverige!!
11 days remaining<3
To be continued, regardless of the time between the updates... ~

Chus(e)ok

I lördags så påbörjades Chusok, vilket är en koreansk högtid, bäst beskriven som koreansk thanksgiving. Som en korean beskrev det för mig, kort och bra; "During Chu-seok you visit your hometown, spend time with your family and pay tribute to your ancestors". Vilket kort och gott betyder att man åker ut på landet till släkten och äter mat, ungfär. För en ex-pat så innebär chu-seok ungefär att det i allmänhet är rätt tyst och lugnt i Seoul, antalet bilar och koreaner att mer än halverats. En liten bonus är ju att jag är ledig från skolan tills på torsdag, vilket ger mig ett par välbehövliga extra timmar och dagar att sova och vila på... Har en känsla av att hösten kommer gå i rasande fart, och Agnes kommer ju faktiskt om mindre än 3 veckor... Härligt!
En bild ifrån torsdagens personalfest (jag och iPhones kamera går fortfarande inte riktigt ihop...)

Nu ska vi bege oss till Insadong-market och Downtown Seoul för att besöka Insadongs trapplösa handelstorn, och kanske marschera lite på paradgatan utanför amerikanska ambassaden om vi har tid och lust...
To be continued, even when I'm out ~

Daegu WorldChampionship - SJ vs Korail

Våran 12-timmar långa dagstur till Daegu var riktigt, riktigt bra, sjukdom till trotts! Hade tyvärr oturen att vakna upp på lördagsmorgonen (hade inte varit en speciellt mysig natt...) med en misstänkt matförgiftning, eller något liknande! Fram tills cirka 23 så skulle jag plågas lite smått av magsmärtor och feber, något som inte direkt förgyllde dagen, men den blev bra ändå! Lite ska man ju allt få kämpa för sina nöjen! Dagen började med uppstigning runt 10, för att träffa diverse resekamrater från faderns jobb och bege sig via taxi mot tågstationen runt 11. Efter lite irrande och rediga försök att förklara för den förvirrade och -som standard- ej engelspråkige taxichauffören att vi skulle till Seoul Station, så anlände vi whole 'n safe för att ta tåget vid 1215. Mitt lidande av den illa-timade febern nådde sitt zenith halvvägs till Daegu, då en trött och febrig Philip satt ihopknödd i sätet bredvid en hostande Korean och tyckte att livet var lite jobbigt. Förövrigt så ska Korail ha beröm, 300 km/h i 2h helt utan problem, för ett pris som ligger under SJs. Väldigt billig öl hade dom att sälja också, ännu ett plus i kanten på en redan mycket prisvärd resa!
Framme i Daegu så utforskades stan lite smått, och har väl inte riktigt särskilt mycket att skriva om just staden, som har 3 miljoner invånare, och jämfört med Seoul så var det på gränsen till småstad... Dock så var startavgiften på taxi i Daegu 1.20:- billigare än i Seoul! Vi försökte iallafall få i oss lite mat efter resan, och kosan gick mot ett Bennigan's Steak House, där det blev Caesarsallad med en side-plate pommes hehe... Det vi inte visste då var att vi lyckats få VIP-biljetter, så när vi väl anlände till arenan så blev vi inslussade i "Premier"-tältet, där en enorm buffé väntade... Ett antal invidider i sällskapet ångrade vårat besök på Bennigan's, medans en del lät det falla i glömska...!
Idrotten i sig blev var väl ingen höjdare ur ett svenskt perspektiv, då det enda svenska hoppet för dagen åkte ut rätt tidigt, tyvärr! Usain Bolt var däremot en riktig upplevelse, antagligen de snabbaste 20 sekunderna som jag varit med om! Just som herr Bolt sprang imål som segrare så evakuerade vi, nästan snabbare än Bolt, arenan och flydde ner mot de åtskilliga raderna av taxibilar som väntade nedanför arenan för att undvika så mycket som möjligt av publikrushen! Vi tog tåget runt halv 11, var hemma i lägenheten runt 1 för att verkligen däcka isäng, lite till både William och Agnes sorg då jag lyckades somna under samtal med dessa! 
Imorgon kommer Katrin, och då blir det förhoppningsvis lite mer variation i det sociala här, samt att jag inte behöver spendera eftermiddagen ensam väntandes på fadern. Han behöver inte ta fullt lika stort ansvar gällande matlagning heller... Ska bli trevligt oavsett. Imorgon är det också Chu-sok, vilket är en slags Koreansk thanksgiving, men iallafall så innebär det höstlov för oss studerande, ska bli RIKTIGT skönt! 
Sen så är det ju faktiskt bara 3 veckor kvar tills min underbara Agnes kommer hit, det ska bli RIKTIGT trevligt! Längtar något oerhört!
Ska avsluta med en bild från Daegu som jag hade laddat upp på facebook, övriga bilder ska jag försöka hi-jacka från faderns iPhone när tillfälle ges! 

Som slutord så måste jag bara ge en liten hälsning till kamrat Knut, som jag saknar väldigt mycket och jag tycker inte att vardagen är komplett utan våra kvällspromenader! 
Nu är jag rätt sulten, och förhoppningsvis så bjuds det på något ätbart snart! Ska försöka pressa mig till att skriva ett inlägg imorgon, om jag hinner!
Until then,
To be continued, to Daegu and beyond ~


En flygande vecka

Thank God it's friday, som majoriteten av min skola skulle ha sagt! Själv så håller jag mig till ett simpelt och svenskt "FREDAG!!!", utan någon som helst religiös inblandning eller medvetenhet (om man bortser från själva ordet fredag då...). Veckan har verkligen gått snabbt, vilket har mycket att göra med att man faktiskt är ständigt upptagen! Dock så har just den här precisa veckan verkligen flugit iväg, vilket mycket kan bero på det faktum att jag har levt de-facto ungkarlsliv sen i Onsdags, då fadern begav sig på en affärsresa till Nanjing. I Onsdags så ignorerades det faktum att jag hade en hel drös med plugg, och jag begav mig ut för att få i mig lite mat och lite dryck tillsammans med en av faderns kollegor! Kvällen slutade efter en avrundning på Dunkin' Donuts med att jag somnade framför datorn och en måttligt förvånad flickvän! Hade däremot turen att lyckas vakna 2 timmar senare, och kunde då således säga godnatt ordentligt! Good one!

How to study: The american way! Donuts and coke are just as important to a successful night of studies, as the textbooks themselves! But that goes without saying, doesn't it?

Och självklart så erbjuds det frukost i skolan! Bakom försäljningen så står självklart elevrådet! Every day!
Kanske vore något, om inte elevrådet, så kanske Peppet på Karro? Hmm?

Efter att ha kommit hem från skolan så var jag relativt snabb med att ordna lite fredagsmys på balkongen, och mina ansträngningar resulterade i snabbnudlar, Snickers och god dryck i den varma sommarsolen!! Värt att nämna är också att Magnus Uggla dunkades för fullt på Spotify, till mina grannars stora förtret!
Som avslutning så kommer en bild från dagens "Pepp rally" i skolan, vilket bäst kan beskrivas som en scen hämtad ur High School Musical! Med det sagt så tror jag bilden talar för sig själv:
Såhär som slutkläm så får jag beklaga mig över min enorma mobil-abstinens, främst då jag får ta fram datorn och ta kort med webcam när jag vill dokumentera... Resultatet är inte alltid lysande, som ni kanske ser!
Imorgon så blir det utflykt till Daegu, som ligger i sydöstra Korea, för att besöka friidrotts VM! Inte varje dag som det hålls, såhär där man befinner sig! Kanske kan pressa fram energi till en springrunda också, vore skönt! Nu ska jag njuta av allt som fredagen har att erbjuda, fast blir nog tidigt till sängs, måste ta igen ett par timmar då jag övertrakasserad mitt tids-kreditkonto lite nu under veckan... 
Igår så fick jag en obeskrivligt trevlig överraskning, då min kära Agnes fick sin flygbiljett till Korea... Så, den 29e September beger hon sig ut på en lång resa mot Orienten! Ps, det är första gången som hon är utanför Europa...
Och på kära kalviga Montgomerys begäran så dedikerar jag en bit åt honom med att skriva att jag faktiskt saknar dig lite, och ser fram emot en härlig vinter/jul tillsammans! Nöjd? :*
To be continued, as long as it doesnt fly away ~

RSS 2.0